Menu

Vochtplekken

Vochtplekken op binnenmuren en natte plekken op buitenmuren kunnen verschillende oorzaken hebben. Naargelang de diagnose moet je andere middelen in de strijd gooien om de vochtplekken op muren te verwijderen. Want vochtplekken in huis zijn slecht voor je woning en voor je gezondheid.

Vochtplekken in huis

Vind jij het ook zo gênant als je bezoek de vochtplekken op je muur in de gaten krijgt? En als die muffe geur plots de hele kamer lijkt te vullen? Een leuk behangpapiertje helpt even om een vochtplek weg te werken, maar na een tijdje valt het gewoon van de muur. Met verf lukt het evenmin, want na een poos vormt ze blazen en bladdert ze af. Vochtplekken kun je niet blijven camoufleren. Het probleem breidt zich uit en zorgt op termijn voor schade aan je muren en een vochtige, ongezonde leefomgeving. Mensen met een gevoelige huid of luchtwegen krijgen door de vochtige plekken in huis zelfs last van eczeem en allergieën.

Je kan alabastine vochtplekken behandelen en je muur met de vochtplekken daarna schilderen, maar dat is slechts een tijdelijke oplossing. Het onderliggende vochtprobleem verdwijnt er immers niet mee. Meestal is de oorzaak te zoeken in opstijgend vocht of doorslaand vocht dat via de buitenmuren naar binnen dringt. Aqwa Zero gaat op zoek naar de precieze oorzaak om daarna het vochtprobleem bij de wortels aan te pakken en de vochtplekken te verwijderen. Vaak dringt een muurinjectie zich op.

Vochtplekken op je plafond of muren? Maak nu een afspraak voor een gratis diagnose!

Vochtplekken op buitenmuren

Als je natte plekken op je buitenmuren ziet, is het dringend tijd om in te grijpen. Het wil dat zeggen dat je muren verzadigd zijn door de regen. De muren worden poreuzer en verliezen beetje bij beetje hun stevigheid. Als je niets doet om de vochtplekken te behandelen, zal het vocht op een bepaald moment zelfs door de muur heen dringen en krijg je ook vochtplekken op je binnenmuren, met alle gevolgen van dien.

Om het probleem duurzaam aan te pakken, kun je je muren laten hydrofoberen. Aqwa Zero beheerst deze techniek tot in de puntjes. We gaan echter nooit aan de slag zonder eerst de vochtige plekken grondig te analyseren. Pas daarna bepalen onze experten welke vochtbestrijdingsproducten en -materialen ze zullen inzetten om de vochtplekken op je muur te behandelen. We werken nauwkeurig, snel en stipt. Na de behandeling voeren we nog een kwaliteitscontrole uit en krijgt u 30 jaar garantie op de vochtbestrijding.

Vraag een gratis diagnose aan