NL FR
Menu
NL FR

Kelderdichting

Je hebt een kelder in je huis en was van plan om er levensmiddelen en je wijncollectie te bewaren. Maar het vocht druipt er van de muren en er groeit schimmel in de hoeken. Niet ideaal en jammer van de verloren ruimte. Om nog maar te zwijgen van de andere gevolgen van een vochtige kelder. Aqwa Zero komt je kelder dichten en je vochtproblemen voorgoed oplossen.

Aqwa Zero behandelt al 20 jaar vochtige kelders met de juiste kelderdichting. Onze expert komt bij je langs voor een vrijblijvende diagnose van het probleem. Daarna maken we je kelder dicht via:

 • Kelderdichting
 • Kelderdrainage met noppenfolie
 • Buitenafdichting
 • Keldermuur injecteren

Kelderdichting uitvoeren

Bij barsten of scheuren in de kelderwand, komt de expert van Aqwa Zero de muren van de kelder dichten aan de binnenkant. We gebruiken daarvoor unieke, door ons ontwikkelde producten die zorgvuldig samengesteld worden om definitief de kelder vochtvrij te maken. Lees in onze blog hoe we een kelderdichting vochtvrij maken

  Vochtige kelder in behandeling

  Kelderdrainage met noppenfolie

  Wanneer de waterdruk onder je keldervloer heel hoog is, raden wij je een vloerdrainage aan om het water blijvend van binnen naar buiten af te voeren en zo definitief de kelder te dichten. Een kelderdrainage is goedkoper dan traditionele kelderdichtingen en garandeert de permanente ontvochtiging van je kelder.

  Hoe gaat kelderdrainage in zijn werk?

  1. Onze expert maakt een pompkamer in de keldervloer en plaatst daarin een dompelpomp met laag energieverbruik.
  2. De vloer wordt bekleed met een folie die het binnenkomende water laat afvloeien naar de pompkamer.
  3. Bovenop de noppenfolie komt een nieuwe betonlaag die de kelder dicht.
  4. De dompelpomp pompt het teveel aan water weg uit je kelder.

  Buitenafdichting om de kelder te dichten

  In sommige gevallen dichten we de vochtige kelder aan de buitenkant tegen de waterdruk.

  Hoe gaat een buitenafdichting van je kelder in zijn werk?

  1. We graven de grond rond je kelder af tot op de vloerplaat.
  2. We stomen de cementresten van de muren weg.
  3. We dichten de kelder aan de buitenkant af met een gepatenteerde mortel.

  Keldermuur injecteren

  Heb je in je kelder te maken met opstijgend vocht, dan dichten wij de kelder door via kleine gaatjes onderaan de muren een gel te injecteren met 85% actieve stoffen. Deze gel legt een ondoordringbare barrière tegen optrekkend vocht waardoor de kelderdichting definitief is. Dankzij 20 jaar ervaring en eigen labo-onderzoek hebben wij onze methode keer op keer geperfectioneerd.

  Muur injecteren met muurinjectie

  Ben je niet zeker over de juiste kelderdichting methode om de kelder te dichten? Geen probleem: Aqwa Zero heeft 20 jaar ervaring met kelderdichtingen. Onze expert zoekt uit wat de oorzaak is van het vocht en vind de oplossing die je natte kelder vochtvrij maakt.

  Vraag een gratis diagnose aan